Ultieme battle tussen gezelligheid en gezondheid?
Portiegrootte
Marissa
Portiegrootte
12/22/2020
1 min
0

Ultieme battle tussen gezelligheid en gezondheid?

12/22/2020
1 min
0

Het meest lastige van voor mijn gezondheid willen zorgen, vind ik ‘nee’ zeggen. Het voelt alsof ik dan nee zeg tegen gezelligheid. Nergens zit zoveel emotie in verwikkeld als ons eetpatroon. Iets aanbieden, toont gastvrijheid. Samen iets lekkers eten zorgt voor verbondenheid & warmte. Kreeg jij van opa en oma vroeger ook altijd een koekje? En als je jarig bent, vierde je dat ook met taart, limonade en snoep? Indirect zijn we geprogrammeerd dat leuk & gezellig gepaard gaat met ‘lekkers’.  De ultieme battle tussen gezelligheid en gezondheid. Ben jij ertegen opgewassen?

We leven in een Supersize wereld. De trend is groter en meer. Dit geldt ook voor voeding. Wie denkt er niet bij het woord ‘genieten’ aan lekker uitgebreid tafelen met vrienden. Een flesje wijn (of 2) erbij, toastjes, kaasje en we voelen ons de koning te rijk. Tegenwoordig gaat alle gezelligheid gepaard met iets lekkers. Ga maar eens een koffietje drinken bij iemand en de chocolaatjes, koekjes of gedroogd fruit wordt al snel op tafel gezet. 1, 2, 3, keer nee zeggen oke, maar bij de 4e & 5e keer is het haast niet meer te doen!

Tja, we blijven mens en niets menselijks is ons vreemd. We zijn beïnvloedbaar door de wereld om ons heen. Door mooie dingen en lekkere smaken. Dit zit in onze genen ingebakken. Het is een heel biochemisch proces. Waar het op neer komt is dat het ons ‘beloningssysteem’ activeert en die stofjes laten ons heerlijk voelen.

Dit is waarom lijnen & dieten vaak van korte duur zijn. Uiteindelijk zwichten de meesten voor de invloed van buitenaf, van media, van vrienden, van de Allerhande en social media. Maar iedereen die ooit gelijnd heeft, weet ook hoe goed je je voelt zonder die extra kilo’s. Het is een interne strijd, waar oh zo veel mensen mee worstelen…gezelligheid versus gezondheid.

Het streven om onze hele cultuur te veranderen…mwah…misschien iets te hoog gegrepen 😉 Laten we starten met ‘balans’. Balans is stap 1 naar eetpatroon-verandering. Simpelweg omdat we vaak niet langdurig opgewassen zijn tegen de volledige onthouding in onze Supersize wereld. Balans is een gulden middenweg….

De DIN-DIN is het ultieme design om balans & mate te vinden in al die gezelligheid. Om toch (zo nu en dan) lekkers te eten, maar ook te weten wanneer je lichaam genoeg heeft. Hier worstelen de meeste mensen mee, dus laat me je helpen…Je zult zien dat je de ‘smaak’ zo te pakken hebt;-) en man! wat ga je je beter voelen als je met ‘mate’ gaat eten.

Have an nice DIN-DINNER;-)

Reacties
Categorieën